Horeca nieuws

Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit ... lees meer





WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt... lees meer



Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de ... lees meer



Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rot... lees meer



Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure ... lees meer



Nieuwe bedragen minimumloon per 1 juli 2019
Met ingang van 1 juli 2019 gaat het wettelijk minimumjeugdloon omhoog. Andere belangrijke wijziging: de leeftijd voor het volwassen minimumloon gaat met ingang van 1 juli 2019 van 22 naar 21 jaar. De ... lees meer


McFlurry van Nederlandse McDonald’s-ondernemer te koop in Amerika
De Nederlandse McFlurry Stroopwafel is binnenkort verkrijgbaar bij 14.000 vestigingen van McDonald’s in de Verenigde Staten. Het betreft een primeur, want nooit eerder verscheen een Nederlands produ... lees meer


Nationale Horecadag: ‘Uitgelezen kans om mooiste vak ter wereld te laten zien’
Horeca is het mooiste vak ter wereld. Dat is de boodschap van de deelnemers aan de Nationale Horecadag op 21 mei. ‘Er bestaan nogal wat vooroordelen over werken in de horeca. Wij willen graag positi... lees meer


‘Groei horecazaken leidt tot overkill’
In sommige binnensteden zitten tegenwoordig zoveel horecazaken, dat er sprake is van ‘overkill’, aldus Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).... lees meer


Aantal vacatures horeca loopt op tot 100.000
Hotels, restaurants en andere bedrijven in de horecasector hebben de komende jaren in totaal bijna 100.000 extra medewerkers nodig. Het totale aantal medewerkers groeit in de periode tot 2025 van 443.... lees meer


Scherpere regels financiering horeca Amsterdam
De gemeente Amsterdam scherpt de regels aan rond de financiering van horeca in de hoofdstad vanwege zorgen dat crimineel of zwart geld wordt witgewassen. Uit een onderzoek komt namelijk naar voren dat... lees meer


Nationale Horecadag: ‘Krachten bundelen, in plaats van personeel bij elkaar weghalen’
‘De Nationale Horecadag op 21 mei moet je zien als de katalysator om die verbindingen te krijgen tussen horecazaken, hotelscholen en werkzoekenden’, zegt initiatiefnemer Lennart Maas. Samen met Ko... lees meer


Thijs Meliefste en Casper Reinders spreken op event Data Meets Hospitality
De tweede editie van Data Meets Hospitality vindt op maandag 17 juni plaats in Antwerpen. Dit evenement, georganiseerd door Lightspeed, richt zich volledig op het optimaliseren van de horecabusiness a... lees meer


Relatief veel banen op minimumloon in horeca: ‘Percentage zou omlaag moeten gaan’
Meer dan een op de twintig werknemers in Nederland verdient het minimumloon. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uitgezocht. Vooral in de horeca zitten relatief veel banen op het mi... lees meer


HMS Host: vluchtelingen aan het werk in horeca-outlets Roermond
HMS Host zet vluchtelingen aan het werk in de Nederlandse horeca. De horeca-exploitant werkt hiervoor samen met VluchtelingenWerk Zuid-Nederland. De nieuwe medewerkers krijgen naast een baan ook taall... lees meer